Biografie

Aanbiedingen voor meer optredens kwamen binnen en al snel tekende zich een vaste formatie af met Mary Prado, Jan van der Plas, Gijs van der Bent, Mike Schepers (bas) en Peter Winters (drums), Diana Slot (trompet) en Frank van der Velden (sax). Na verloop van tijd haakten zij af – bassist/zanger Eric van den Bosch en drummer Machiel Verhaar kwamen ervoor in de plaats – maar Katwijk was duidelijk een leuke feestband rijker. Aanvankelijk waren de Driftkickers alleen te bewonderen op privé-feesten. Koninginnedag 2005 maakte echter met een overdonderend optreden op een stampvol dorpsplein voor de Blauwe Bock het hele dorp kennis met de Driftkickers.

Hoogtepunten in de twaalf jaar die Driftkickers intussen bestaan zijn er vele. Optredens in roemruchte zalen als Tripodia (Katwijk), De Paap (Den Haag), Speakers (Delft), VanderWerff (Leiden), De Guyter en De Viergang (Pijnacker), Huis ter Duin (Noordwijk) en zelfs Ahoy in Rotterdam, maar ook op minstens zo leuke privéfeesten in strandpaviljoenen en soms piepkleine zaaltjes. Want overal waar ze komen zorgen de Driftkickers voor feest.

 

De oerversie van de Driftkickers op een bijzonder hete augustusdag in 2001, op Oranjerock in Katwijk a/d Rijn. Koninginnedag 2005: de doorbraak van de Driftkickers

Op een van de heetste dagen van de nieuwe eeuw, 25 augustus 2001, speelde op het Oranjerock Festival in Katwijk een achtmans/vrouws gelegenheidsband met de naam Driftkickers. Zanger/gitarist Jan van der Plas en gitarist Gijs van der Bent wilden wel weer eens samen spelen. Drummer Peter Winters smokkelde als medeorganisator de band op de line-up van het festival, waar het zomerse repertoire verrassend goed aansloeg.

 

Daags na Oranjerock leerde Jan via zijn werk een zekere Mary Prado kennen, een Spaanse schone die weliswaar nog nooit in een band had gezongen maar met haar dance-plaatjes talloze discotheken had veroverd. Een spannende combinatie, vond iedereen meteen. Het was over en weer even wennen (‘Is dat altijd zo hard, zo’n drumstel?’, ‘Spring jij altijd zo over de bühne?’) maar vanaf het eerste optreden was duidelijk: dit is een gouden combinatie!

Sindsdien heeft de telefoon niet meer stilgestaan en inmiddels is het vijftal één van de populairste feestbands in Zuid-Holland. Bekend om hun grote muzikale vakmanschap,  verrassende repertoirekeuze en aanstekelijke podiumpresentatie.

 

© Driftkickers
Made by: Django van der Plas